Sustav osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije – SOKNO

S ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, ali i pomacima postignutim u programima financiranja udruga koje provode tijela javne uprave, pitanje kvalitete, transparentnosti poslovanja i odgovornosti postaje sve relevantnije. Tijekom dosadašnje primjene u organizacijama civilnog društva, SOKNO  se pokazalo kao sustav koji može pomoći udrugama u unaprijeđenju njihovog rada i služiti kao pokazatelj njihove kvalitete. U periodu od 2005. do 2013. godine 77 organizacija, uz podršku 21 mentora, započelo s uvođenjem sustava kvalitete, dok su dva izdanja prodana u 171 primjerku.
Razvoj SOKNO-a započeo je u okviru AED-ovog CroNGO programa s čijim je završetkom TREF preuzeo i vlasništvo nad programom i odgovornost za buduće upravljanje sustavom. Od rujnu 2009. do svibnja 2012.  Udruga za razvoj civilnog društva SMART preuzela je vlasništvo i odgovornost nad sustavom osiguranja kvalitete te razvijala sustav osiguranja i njegovu promociju u Hrvatskoj. U 2012. sa prekidom ugovora SOKNO je postao sustav koji se više ne može primjenjivati u Hrvatskoj, te se ne može pružati mentorska podrška udrugama u uvođenju sustava.
Uz prepoznatu vrijednost sustava osiguranja od strane relevantnih dionika (Vladinog ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i mentora za SOKNO) SMART je započeo promišljanje i planiranje za razvoj novog koncepta sustava osiguranja kvalitete u Hrvatskoj. Koncept se bazira na tome da SMART ima ulogu certifikacijske kuće temeljem akreditacije od strane Hrvatske akreditacijske agencije (HAA).  Izrada novog sustava osiguranja kvalitete je proces koji će trajati između godinu i pol do dvije godine dana. Plan je da se uspostavi novi sustav koji neće biti baziran samo na samoprocjeni nego će neprofitne organizacije moći dokazati i potvrditi vanjskom revizijom da djeluju prema određenim standardima kvalitete.