Izobrazba

U okviru programa MRRAK redovno se provode cjelodnevne i/ili višednevne edukacijske radionice za predstavnike organizacija civilnog društva i neformalnih grupa na različite teme iz područja menadžmenta neprofitnih organizacija. Godišnje se provodi 12-15 dana edukacije, a teme se definiraju kroz kontinuiranu procjenu potreba.

Najčešće teme, za koje ujedno vlada i najveći interes, kao što su Pisanje prijedloga projekta i Izrada proračuna ponavljaju se periodično 1-2 puta godišnje. Ostale teme određuju se sukladno „Pravilniku o primjeni i provođenju partnerskih programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“, te razini iskazanog interesa od strane korisnika programa.

Predviđeni broj sudionika po radionici je minimalno 10, a maksimalno 25. Ukoliko se za sudjelovanje na radionici prijavi manje od 10 sudionika umjesto edukacijske radionice za sve zainteresirane će se održati savjetovanje na temu koja je prvotno planirana za provedbu edukacije.